Tvättnötter

Detta projekt börjar sträcka sig utanför kylskåpet… Tittade förbi Skanstulls Hälsokost på vägen hem från Bondens egen marknad.
Photobucket Pictures, Images and Photos

Har länge varit sugen på att testa tvättnötter istället för tvättmedel. Har letat i hela stan. På Skanstulls hälsokost fanns de. Skulle egentligen gått dit direkt, eftersom de är bäst i stan helt enkelt, men de har haft semesterstängt i några veckor. Det är Lisa som visat mig guldgruvan på Ringvägen vid Skanstull.

Alltså kolla texen på förpackningen!
Photobucket Pictures, Images and Photos

Så här ser de ut:
Photobucket Pictures, Images and Photos

Köpte ett schampo också efter att ha tvättat håret med honung i snart ett halvår. Det har funkat kanon, men kul att testa nåt nytt. Detta schampo har 100% naturliga och ekologiska ingredienser. Det är vanligtvis rätt mycket gifter i hårprodukter…

Avslutar dagen på Hässelby Slott och Stockholm Folk Festival! :)
Photobucket Pictures, Images and Photos

Annonser

18 thoughts on “Tvättnötter

  1. Har velat testa tvättnötter ett tag. Berätta vad du tyckte när du har provat. Spännande! =)

  2. Jag har också skaffat schampo från urtekram efter att ha använt upp finschampot jag köpte av Sofia kusin :) Undrar om honung funkar som barnschampo när det blir dags för Arvid att tvätta håret med nåt mer än vatten. Vanlig barnschampo är ju rena kemikaliebomben…

  3. Jag har tvättat i snart två månader med tvättnötter och är väldigt nöjd med resultatet. Men i kommentarerna till mitt inlägg om just tvättnötter finns dock lite tankar och funderingar både från mig och läsare (http://ekomorsan.com/en-miljovanlig-not/)

    Har du hunnit testa nötterna och vad har du för erfarenheter av testandet?

  4. Har använt tvättnötter i snart tre år och är förbannad på råd o röns test. Om man läser hur dom utfört testet så lyser det igenom en okunskap som tyvärr fått ge oförskämt rykte om tvättnötter. Det stora felet är att man testat på vittvätt och kollat hur bra det tar bort fläckar. För det första finns inget naturligt blekmedel i tvättnötter utan man måste tillsätta vitmedel te x puer för att få ett bra resultat. Fel två är att testet använt fär låg tvättemperatur vilket också påverkar resultatet. Vid vanlig kulörttvätt i 60 grader fungerar tvättnötter perfekt. Saponinet i tvättnötter fungerar även bra på de flesta fläckar. Det finns ett test som gjordes av amzonet för ett tag sen och det gav ett bra resultat på de flesta fläckar. Se: http://www.amzonet.net/tvattnotter-galltval-test.html Till er som ändå har sett vilket förträffligt och miljövänligt tvättmedel nötterna är säger jag lycka till i tvättstugan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s