Vad har jag i kylskåpet egentligen?

Photobucket

Hylla 1 från vänster till höger:
Potatis från Hillsta Grönsaker. (Bondens Egen M)
Bakom dem glasburkar med buljong och sky från tillagning av t.ex. stekar.
En plastlåda med 500g nötfärs från Lovö Prästgård.
Plastlåda med kokad hel dinkel från Warbo Kvarn.
Åvanpå plastlådan en flaska med äppelmust från i höstas, plockade i Sollentuna, mustade på Rosenhill.
En burk med äppelchutney som jag fått av Carina Dalunde ordf. för Bondens Egen Marknad.
Röda vinbär från syrran och hennes killes trädgård.
Bakom dem körsbär i konjak, plockade och inlagda för två år sedan.

Hylla 2 från vänster till höger:
Osthyllan. Ost är min lyxvara, det är också mest det jag hittat när jag har varit på turné med mina band i Sverige. Basvarorna brukar vara från hemtrakten.
Blandost från Sköld i Älvkarlhed.
Vitmögelost på fårmjölk från Majken, min kompis granne utanför Ånge.
Getost från Landin i Norränge, Arbrå. Överst ligger en som jag smörjt in med blåmögel från en annan ost, underst i keramikskålen ligger en naturell.

Hylla 3 från vänster till höger:
Fil i en kanna tillverkad av glasblåsare Elna Jolom.
I en vit ugnsform bakom marineras en stek från Lovö Prästgård i rapsolja från Norra Stene Skafferi, färska kryddor från balkongen, torkade kryddor från Bondens Egen Marknad och chili från min kompis Julia Perssons mamma.
Ovanpå den mangold från Almviks gård/Bondens Egen Marknad.
Sallad från Skilleby Trädgård/Bondens Egen Marknad.
Bönor och Squash från Åkerby Handelsträdgård/Bondens Egen Marknad.

Hylla 4 från vänster till höger:
Ägg från Lovö Prästgård.
Ovanpå dem en burk med blötlagt bovete (Lisas).
En plastlåda med groddar gjorda på alfalfafrön (Lisas).
Plastlåda med rosa lock med hummos gjord på ärtor från Sjelins Ekolantbruk i Vattholma.
Bunke med sallad, ingredienser från Bondens Egen Marknad.

Hylla 5 från vänster till höger:
Gul lök och rödbetor från Almviks gård/Bondens Egen Marknad.
Morötter från Monsols Ekologiska produkter/Bondens Egen Marknad.

Annonser

8 thoughts on “Vad har jag i kylskåpet egentligen?

  1. Du är välkommen ut till Skarpnäcks koloniområde för att plocka aronia, mamma och pappa tänkte lämna dem till fåglarna annars. Finns även äpplen, många med skavanker men med god smak.

  2. Vilken strålande fin blogg! Så glad att jag har hittat hit! Så inspirerande. Från att avskytt att stå i köket har jag börjat inse och känna glädje att laga mat. Ett första steg. Nästa steg är att bli än mer medveten om maten jag köper (har dock alltid haft tänket att mat får kosta för det är ju maten som bygger upp mig och gör den jag är rent fysiskt..).

  3. Rolig läsning!

    För den som är intresserad av att hitta till producenterna har jag samlat ihop lite länkar över dem som vi har på vår sajt:

    Hillsta Bär & Potatis

    http://www.gardsnara.se/sodermanland/hillsta_bar_potatis

    Lovö Prästgård
    
http://www.gardsnara.se/stockholm/lovo_prastgard

    Warbro Kvarn
    
http://www.gardsnara.se/sodermanland/warbro_kvarn

    Rosenhill Trädgård
    
http://www.gardsnara.se/stockholm/rosenhill_tradgard

    Nirs getgård
    
http://www.gardsnara.se/gavleborg/nirs_getgard

    Norra Stene Skafferi
    
http://www.gardsnara.se/stockholm/norra_stene_skafferi

    Almviks Gård
    
http://www.gardsnara.se/stockholm/almviks_gard

    Skilleby Trädgård
    
http://www.gardsnara.se/stockholm/skilleby_tradgard

    Åkerby Handelsträdgård
    
http://www.gardsnara.se/uppsala/akerby_handelstradgard

    Åloppe Eko-mat (Monsols Ekologiska produkter)
http://www.gardsnara.se/uppsala/aloppe_eko_mat

    Mvh,

    Erik
    
Gårdsnära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s