Köp en säck mjöl

Älskar verkligen att ha en mjölpåse på 25kg.
Det här mjölet är så otroligt bra. Alltså Kungsörnen släng er i väggen, lika så ICAs egna mjöl. Det är enligt mig rent skräp jämfört med mjölet från Sjelins Ekolantbruk i Vattholma. Är ni några kompisar som gillar att baka? Varför inte åka dit tillsammans och köpa 100kg och dela på?!

IMG_0020

IMG_0305

Vitmögelost, morotsblast och lökblast som pålägg
IMG_0275

Annonser

12 thoughts on “Köp en säck mjöl

 1. Sprang på din blogg idag och gillar det jag läser. Jag är långt ifrån lika hardcore som du, men mkt intresserad av bra mjöl till bakning. Har tidigare åkt till Skärblacka och handlat på Orga kvarn, men kan man få tag på bra mjöl på närmre håll är jag intresserad. Så jag hänger gärna på.

   • Skärblacka ligger 20 mil söderut, v om Norrköping. Är 100 kg det minsta Vattholma säljer?

    • Aha! Då får jag ta mig en tur dit nästa gång jag hälsar på min Farmor i Norrköping. Hos Vattholma kan man köpa hur mycket eller lite som helst.

 2. Å sådär gjorde jag med en gång, fast det var nog en 10 kilos säck ifrån Berte kvarn i Slöinge ;) Det var lite besvärligt att få hem utan bil he he! men klart värt det. Vilken skillnad det kan vara på mjöl och mjöl.

 3. Är det bara förpackningen du gillat elller är det någon egenskap i mjölet som du tycker om? Hur klarar du att identifiera den egenskapen isåfall kontra annat mjöl? Det finns ju massor med parametrar vid bakning.
  Kanske kan du få köpa en säck av kungsörnen eller ica? :)

  • Oj oj oj! Jag har provat ICAs mjöl en gång på sista tiden. Fick redigt ont i magen. Testade jäst i samma recept, vilket var mycket länge sedan. Trodde det var jästen först. Så gjorde samma recept nästa dag med Warbo Kvarns mjöl och kunde äta hur mycket som helst med stabil och glad mage. Sedan är det underbar smak på mjöl du precis malt själv innan bakningen. Massa aromämnen som försvinner ganska snabbt efter malningen. Precis som med Kaffe. Kungsörnen har totalförstört allt vad smak heter i framställningen av sitt mjöl enligt mig.

 4. Så fräckt!
  Kom att tänka på dig och din blogg när jag var på studiebesök på en gård med eget slakteri igår. Väldigt intressant något jag skälv skulle vilja ha på min egen gård om jag vågar ta mig igenom all den djungel av pappersarbete det innebär.

  Helt klart en förebild! Äter helst djur jag sett i ögonen, först då kan jag vara säker på att de har haft det bra.

  Tack för trevlig läsning!

 5. Hej!

  Gillar din blogg! :) så mkt fina bilder och inspiration. Jag är dock lite nyfiken på den ekonomiska aspekten – för den enskilde konsumenten. Har dina matkostander ökat/minskat eller är de ungefär de samma som innan du startade ditt projekt? Är det ngn skillnad att köpa sin tomat direkt från odlaren, på bondens marknad eller på ICA? – och har du också tips på hur man kan få ner sina matkostnader men ändå äta ekologiskt och närodlat. Fattig student i Sthlm undrar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s