Mjölkförbudet oroar

svt
Se klippet via länken här nedan, eller på tuben.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtgavleborg/forbud-mot-opastoriserad-mjolk

Vi hade en väldigt intressanta diskussioner i förrgår på bondgården. Bl.a. om mjölkförbudet, då Daniel Räms menade att Livsmedelsverket inte hade något kvalitetstänkande, utan att de resonerar mer liksom så att ”Hur ska vi få folk att inte bli sjuka?”.

Att förbjuda hela Sverige att köpa mjölk för att det finns dokumenterat att 20 personer blivit sjuka av bakterier i obehanlad mjölk sedan 1994. Det tycker jag är helt sjukt faktiskt. Förslaget måste stoppas!

Skriv på namninsamlingen ”Stoppa Mjölkförbudet!”
http://namninsamling.se/index.php?sida=11&nid=8059

Jämför t.ex. med dessa 66000 EHEC-smittade hamburgare:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16251764.ab
Men att förbjuda import av hamburgare. Det blir det inget tal om. Blir så jäkla arg på förslaget! Det sägs att Sverige är det enda landet i Europa som inte pratar om självförsörjningsgrad. Politiker måste vakna när det gäller att stödja våra egna mathantverkare.
När de inte finns kvar längre, då har vi bara importerad mat kvar, mat från långt mycket sämre förhållanden är vad vi har på gårdsnivå här i Sverige.

Annonser

2 thoughts on “Mjölkförbudet oroar

  1. Åh så tradigt asså! Tyckte det var ett fett bra exempel du tog upp i en kommentar på ett tidigare inlägg om att det är lagligt med tobak som är dokumenterat farligt och dödar jättemånga + kostar samhället sjukt mkt pengar, men att de vill förbjuda den mjölken. Asså.. Suck. 20 fall på 20 år… Känns som en helt rimlig ”risk” faktiskt! Har nog aldrig druckit sån redig mjölk men tycker absolut att folk ska få göra det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s