Exotisk frukost

Här är gårdagnes frukost.
Från Sverige: Nakenhavregröt fil, mjölk, lingonsylt.
Från Japan: Thé, Råris, Sesamfrön.
Allt är ekologiskt.

breakfast

Rårisbollarna är en ny favorit fom funkar både till frukost, lunch, middag och mellanmål.
Man kokar riset som vanligt (måste vara japanskt ris som det ska funka) när riset är klart så forma bollar med händerna och stek i en blandning av rapsolja och äkta smör. JAg skriver äkta smör för att det inte ska blandas ihop med margarin. Gud förbjude.

Man kan med fördel stö lite havssalt i pannan, samt strö ned lite sesamfrån och rulla runt bollarna i dem. Använd gjutjärnspanna. Jag kör med den här i lättviktsgjutjärn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s