Tävlingsrätten

Ryggfilé av skrei, rimmad i rimlag, bakad i ugn i 60grader till en innertemperatur av 38grader.
IMG_0222
IMG_0224 IMG_0261

Citrongravad gurka med pepparrot. Oh lord vad god! Marinerad i vakuum.IMG_0225 IMG_0226 IMG_0254

BroccoliIMG_0163 IMG_0234 IMG_0242 IMG_0255

Uppläggningaen diskuterasIMG_0248

 

Två husfarstips:
Broccolin kyls i is direkt efter kokningen. Ett par gram bikarbonat i vattnet för att klorofyllen ska stanna och inte färgen urvattnas. IMG_0246

 

Friterad purjolök.IMG_0245

Pilgrimsmusslan, en av de stora utmaningarna.IMG_0279

IMG_0273IMG_0274IMG_0276IMG_0277IMG_0302IMG_0296

Jag spar bilden på den färdiga rätten.

Dessa 5 timmar var träning nr 4. De ska laga igenom och klocka allt 10ggr till innan finalen. Gissa om jag kommer förbi och smakar fler gånger???

Rösta på Markus West här!
http://folketsfavorit2014.se/

Annonser

2 thoughts on “Tävlingsrätten

    • Bra tips. Men det är egentligen ingen som ska äta maten som lagades denna dag. Det var bara en träning så att säga. Mycket svinn, men det kostar att ligga på topp om man ska vinna en tävling på internationell nivå… :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s