Träning på The Flying Elk

Den 7e februari är det final i Årets Kock!

Idag har jag den äran att hänga med kocken Markus Westh från min hemstad Bollnäs. Han liksom jag bor numera i Stockholm. Markus jobbar på restaurangen The Flying Elk i Gamla stan och det är här han förbereder sig inför finalen. Idag lagar han igenom sin tävlingsrätt (2 timmar) och den andra tävlingrätten ur en hemlig råvarukorg (3 timmar). Köksmästaren sätter ihop en ny råvarukorg till honom till varje träning. Vad det blir i den på finaldagen får han veta precis innan…

IMG_0217

Råvarukorgen håller på att tillgas just nu och ska vara klar om en kvart. Det blir lyxlunch för mig idag alltså!!! Markus och hans Commis Inez kommer göra 14st tallrikar.

Två timmar efter serveringen av rätten gjord på råvarukorgen ska Markus egna tävlingrätt serveras. Allt går exakt på sekunden även idag. Precis på i finalen den 7e feb.

Här tillagas råvarukorgen.

IMG_0127

IMG_0121

Idag lamm.
IMG_0122

IMG_0124

IMG_0133

IMG_0139

IMG_0142

Svampen tillagas i (Sous vide) vakumförsluten påse ihop med brynt smör.

IMG_0146

Svartkål – Helt rätt för säsongen
IMG_0151

IMG_0157

IMG_0164

IMG_0187

IMG_0190

Ett sånt här system skulle jag verkligen vilja ha hemma!
IMG_0199

IMG_0204

IMG_0216

Annonser

One thought on “Träning på The Flying Elk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s