Rapport från den japanska kvällen

Här kommer en rapport från den japanska kvällen. Jag kan inte låta bli att posta alla foton. De är tagna av Ali Abedi. Stort tack för det!

Så otroligt inspirerande att få ta del av dessa tre mästares kunskap. Kvällen började med att Yuko Ono serverade en fördrink, kallt te i vinglas. Jag ska få ta del av hur detta te skall bryggas och dela med mig av receptet här. Jag tror bryggningen kunde göras på två eller åtta timmar. När det gäller alkoholfria drycker var nog detta något av det lyxigaste jag någonsin druckit. Vi fick senare smaka en hel rad av de tesorter Yuko Ono Sthlm importerar från en rad familjeodlare i Japan.

Vidare berättade Chiyako Maeda om den Japanska frukostmat hon serverade. Väldigt väldigt välgjort. Recept kommer även här senare.

Och till sist då fick vi höra Ayanori Suzuki berätta om olika stålkvalitéer, skillnad mellan maskinslipning och handslipning m.m. och se honom slipa en av besökarnas knivar till fullständig perfektion.

Mycket mycket inspirerande.

DSCF0316
DSCF0317 DSCF0318 DSCF0319 DSCF0327 DSCF0330 DSCF0342 DSCF0349 DSCF0351 DSCF0352 DSCF0359 DSCF0387 DSCF0388 DSCF0406 DSCF0420 DSCF0424 DSCF0429 DSCF0460 DSCF0462 DSCF0464 DSCF0467 DSCF0473 DSCF0478 DSCF0493 DSCF0502 DSCF0504

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s