Jakten på japanska matproducenter fortsätter.
De finns över allt. Tar man t.ex. Shinkansen, snabbtåget mellan Osaka och Tokyo så ser man säkert över 100st olika små åkrar med allt från ris till alla möjliga olika grönsaker.
Nu är vi framme. Grisfarmen har också en restaurang.
Alltså, den här förrätten var sanslöst god. Fläskköttet det absolut godaste jag någonsin ätit. Har varit på totalt två lyxkrogar, alltså riktig lyx, jag räknar bort all vardagslyxmat jag fått uppleva under och efter mitt husfaderår. En Michelinkrog i Belgien och en Japansk lyxrestaurang som serverade rätter som många japaner aldrig ens äter/tar sig råd till. Det här fläskköttet var i den klassen. Och då är vi också på grisfarmen. Bonden serverar till och med :-)
Här bl.a. en korv som sitter på ett revben. Och en liten rätt med ris inslagen i ett blad som växer nere vid roten på bambuträd.
Husfadern och Husfadern. Jag och Ottosan. San är en ändelse som man av artighet lägger till efter namn. Pappor kallas Ottosan och Mammor Okasan.
Vi gick ut i en bambuskog och letade reda på några blad några dagar senare. Det var inte alls säsong, men vi fick ihop några stycken som inte var för torra.
Här är bonden som driver gården med familj och föräldrar.
Flyers både från Maeda Living House, Fågel Blå, och Kraja som jag precis varit på turné med. Helt otroligt, jag finns på bild inne på denna japanska grisfarm!!!
Överst, kartan till alla matproducenter.
Utsikt från restaurangen över lite av odlingarna.
Bardisken i restaurangen.
Ris! Har de ris??? Odlar de, och säljer de också RIS???!!!
Vilka härliga äventyr dtty matletande leder till!! bra att du fortsätter!! Inga-Lena
Pingback: närproducerat i fjärran land |